Stijlcoach MOI

Ik ben Ilse en ik hou al zolang ik mij kan herinneren van kleding en styling. Dit is mij al vroeg aangeleerd door mijn moeder. Met haar gingen wij (mijn zus en moi) vroeger een paar keer per jaar een heel outfit kopen. Dit vond ik altijd super leuk en ik trok alles aan, het kon niet gek genoeg. Toen ben ik me al bewust geworden van wat kleding kan doen. Zij heeft mij geleerd dat niet alle kleding mooi staat, dat je toch een bepaalt type bent en wat staat bij je figuur.  Maar ook dat je soms juist voor bepaalde doeleinde iets uit je comfortzone moet komen zonder afbreuk te doen aan je eigen ik.

Toen ik de kans kreeg om aan de slag te gaan als stilist heb ik die kans gepakt.  Door de jaren heen heb ik in verschillende kledingwinkels gewerkt.  Want wat is er nou leuker dan vrouwen mooier te maken.  Meer zelfvertrouwen te geven en hun eigen stijl te vinden/behouden?

Say yes to new adventures
Een aantal jaar geleden heb ik deze spreuk ter harte genomen door mijn baan in de textielindustrie op te zeggen. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. Eerst ben ik weer als stylist in een kledingwinkel aan de slag gegaan. Dat was als vanouds super leuk om klanten te mogen helpen met hun kledingkeuze en te mogen werken met mooie merken maar ook daar mist ik iets.  Doordat je altijd volgens de laatste collectie gekleed gaat in een winkel en je moeilijk in de collectie van vorig seizoen kan gaan staan, werd mijn kledingkast steeds maar groter, groter. Ik mist het om mijn mooie (basis) items door te combineren en werd langzaam aan onderdeel van de wegwerpmaatschappij. Dus werd het tijd voor een nieuw concept I-styler dus. Want bovenal hou ik van styling maar dan in combinatie met items die al je bezit zijn. Dit is uiteindelijk duurzamer, jij krijgt meer zelfvertrouwen, het draagt bij aan je imago en je gaat ervan stralen! Win win dus.

Om toch het gevoel met de laatste trends te behouden, werk ik momenteel weer een aantal uur in de kledingwinkel want het blijft toch kriebelen. De stoffen door je handen laten gaan, trends signaleren maar vooral mensen blij maken. Wat ik doe om niet weer in de wegwerpvalkuil stappen? check binnenkort mijn blog!

PS: Ik probeer altijd bewust te kiezen voor de duurzamere optie en me af te vragen (meestal is die stem van mijn zus) of ik het nodig heb. Maar helaas vlieg ik nog vaak genoeg uit de bocht.  Het kan dus altijd duurzamer, beter etc maar je er bewust van zijn is de eerste stap.